Proiectul a fost dezvoltat ca un parteneriat intre Organizatia Tinerilor cu Initiativa (România) și Centrul Social si Cultural Intercomunal din Coteaux du Layon.

 

Organizatia Tinerilor cu Initiativa (Romania)

O.T.I. si-a început activitatea în anul 2007 și de atunci este un promotor activ și în creștere a valorilor europene în comunitatea sa, fiind convingerea noastră fermă că implicarea tinerilor din diferite țări în îmbunătățirea condițiilor de aici va îmbunătăți calitatea proiectelor, prin adăugarea unei perspective globale care, în ultimii ani, a crescut in importanta.

Activitățile obisnuite ale organizației sunt puternic legate de educația non-formală și vizează îmbunătățirea vieții și dezvoltarea tinerilor din zona. Principalele domenii abordate sunt educația și mediul înconjurător și, la fel ca în acest proiect, urmarim implicarea mass-media deoarece este unul dintre cele mai bune moduri de a aborda tineri și are un impact puternic. De asemenea, deoarece nivelul de cunoștințe despre Europa și Uniunea Europeană mai poate fi îmbunătățit, activitățile noastre au scopul de a îmbunătăți această cunoaștere și considerăm acest proiect ca unul din modurile prin care se poate face asta.

 

Centre Social et Culturel Intercommunal des Coteaux du Layon (France)

Obiectivele CSC Coteaux du Layon sunt promovarea dezvoltării sociale a tinerilor din Coteaux du Layon, acesta avand in componenta:

- Un centru de zi
- Un centru de asistența maternala
- Un centru de petrecere a timpului liber
- Un Departamentul de Tineret și un
Punct de Informare pentru Tineri
- Un departamente de solidaritate, pentru cazuri sociale
- Un centru de ateliere de lucru pentru rezidenti

Activitatea se desfasoara în 6 centre de tineret din Franța, care lucrează cu tinerii între 5 și 20 de ani. Activitățile folosesc principiile educației non-formale și sunt concepute în spiritul valorilor europene. Ele implică animație socială, programe after-school, vizite de studiu în Franța, întâlniri cu tineri de succes și altele

Unul dintre obiectivele Centrului este acela de a crește sentimentul de cetățenie europeană a tinerilor din zona si, prin urmare, a început campanii de educare, training-uri și implicarea in schimburi europene.

Saturday the 8th. .