Turn on your brain! Open the borders One spirit! NO to XENOPHOBIA!

"The real news" a fost un Schimb Bilateral de Tineri care a vizat combaterea stereotipurilor prin descoperirea modului în care funcționează manipularea mass-media în România și Franța, descoperirea valorilor reale ale celor două societăți și modul în care cetățenia europeană este într-adevăr percepută de către ambele națiuni.

Toate acestea au fost colectate în acest instrument web pe care vă invităm să il folositi în activitatea dumneavoastră pentru a preveni ca fenomenele descrise mai sus sa evolueze într-un mod și mai negativ, cu consecințe importante în ceea ce privește sensul valorilor europene în fiecare țară.

25 de tineri au fost implicați în proiect, timp de 12 zile. Obiectivele proiectului au inclus schimburi de experiență și informații cu privire la valorile din fiecare societate, care s-ar putea opune stereotipurilor create de mass-media, identificarea modului în care manipularea prin mass-media funcționează în ambele țări, crearea de clipuri video scurte pentru sensibilizarea cu privire la aceasta, identificarea celor mai importante caracteristici ale cetățeniei europene cu privire la subiectul discriminării și al xenofobiei și crearea de materiale informaționale pentru cresterea conștientizarii în acest sens.


Acest proiect european este o continuare a unui proiect pe care am făcut anul trecut, in Franta. Acum, în 2013, grupul francez sa alăturat grupului român în țara sa, în orașul Drăgănești-Olt, un mic oraș din sudul Românei, situat la 150 km de Bucuresti.

Daca vrei sa descoperi evoluția proiectului nostru poti urmari jurnalul nostru de zi cu zi.

Saturday the 8th. . Powered by Joomla